Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Peritonita

Inflamarea peritoneului
Semne şi simptome
 • Durere abdominală din ce în ce mai severă
 • Abdomen destins şi dur
 • Greaţă şi vărsături
 • Tranzit intestinal oprit pentru materii fecale şi gaze
 • Febră
 • Scăderea presiunii sangvine
 • Sete
 Peritonita este o inflamaţie localizată sau generalizată a peritoneului, membrana care acoperă organele abdominale şi tapetează cavitatea abdominală.
 Peritonita este cauzată cel mai frecvent de o infecţie bacterianâ a cavităţii peritoneale. în mod caracteristic, bacteriile pătrund printr-o perforaţie a tractului gastro-intestinal de tipul celei care apare în perforaţia apendicelui sau în traumatismele abdominale (de exemplu în rănile penetrante). Peritonita poate fi de asemenea o reacţie severă produsă de elibe- rarea enzimelor pancreatice, enzimelor digestive sau a bilei în cavitatea peritoneală. Persoanele cu lupus eritematos sistemic fac câteodată episoade de peritonita.
 Cea mai frecventă cauză de peritonita este reprezentată de perforaţiile legate de apendicită, diverticulită sau ulcer peptic. Ocluzia intestinală, cu gangrena subiacentă şi perforaţia intestinală, poate de asemenea produce peritonita.

  Cât de gravă este peritonita? 
Peritonita este o urgenţă medicală, fiind necesar tratamentul imediat. Analizele sangvine şi radiografiile trebuie efectuate, pentru a stabili cu exactitate diagnosticul.

  Tratament 
Tratamentul este de obicei necesar fie pentru a îndepărta cauza (ca perforaţia apendicelui), fie de a repara leziunea (ca în perforaţia gastrică sau intestinală). Antibioticele sunt utilizate pentru a combate infecţia. Deoarece intes- tinul nu funcţionează în timpul peritonitei, trebuie introdus prin nas un tub până în stomac pentru a drena secreţiile şi aerul care se acumulează.
Foto: MedicHELP.ru

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.