Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Hemoroizii: simptome, diagnostic, tratameant

Hemoroizi

Semne şi simptome hermoroizi

 • Sânge roşu-deschis, pe hârtia de toaletă sau în apa de toaletă după defecaţie
 • Frotruzia ţesutului moale în anus
 • Dureri, mai ales în timpul defecaţieii

 Hemoroizii sunt mănunchiuri venoase localizate la nivel anal imediat sub membrana care înveleşte partea cea mai de jos a rectului şi a anusului.
 Aceste vene se pot umfla, adeseori datorită efortului din timpul emisiei materiilor fecale, iar datorită faptului că aceste vene sunt subţiri şi se rup uşor, sângerarea poate să apară în timpul defecaţiel Hemoroizii sunt de asemenea frecvenţi în timpul sarcinii datorită creşterii presiunii exercitate de uterul gravid pe aceste vene.
 Hemoroizii pot să apară în interior, la nivelul începutului canalului anal, sau extern, când protruzionează în afara anusului. Ambele tipuri sunt frecvente şi ambele pot produce sângerare. Hemoroizii pot deveni extrem de dureroşi dacă un coagul se formează într-o venă dilatată, situaţie numită tromboză hemoroidală. Aceşti coaguli apar de obicei în cazul hemoroizilor externi şi produc o masă dureroasă la locul de deschidere a anusului.
 Pruritul şi durerea anală sunt simptomele hemoroizilor, dar acestea pot să apară şi în complicaţii ca tromboza, iritaţia sau inflamaţia tegumentului din jurul anusului.

Diagnostic 

Inspecţia anusului de către un medic poate evidenţia hemoroizii externi. Interiorul anusului poate fi examinat prin tuşeu rectal cu ajutorul degetului înmănuşat, dar deoarece hemoroizii sunt foarte subţiri, un diagnostic definitiv nu poate fi stabilit. Câteodată, medicul va utiliza un aparat optic pentru a vedea în interiorul rectului.
 Toate episoadele de hemoragie rectală trebuie să fie investigate. Nu concluzionaţi că hemoragia rectală este cauzată de hemoroizi până când alte cauze de sângerare cum sunt polipii coloniei sau cancerul colorectal au fost excluse.


Tratament hemoroizi

 Multe persoane cu hemoroizi sunt deranjate atât de puţin de această problemă încât o ignoră. în cazul altora, simptomele sunt prea supărătoare pentru a fi trecute cu vederea. Pentru disconfortul uşor, medicul poate sugera creme ce se pot cumpăra şi fără reţetă, unguente şi pastile conţinând extractul astringent de Hatrwmelis virginiana sau un anestezic local pentru a ameliora simptomele. Alţi paşi care pot ajuta sunt băile călduţe zilnice şi consumarea unei diete cu multe lichide şi fibre pentru a ajuta la formarea unor materii fecale moi şi pentru a reduce constipaţia şi screamătul. Dacă este posibil, evitaţi perioadele lungi de stat în picioare sau pe scaun.
 Dacă aveţi o sângerare moderată spre severă sau disconfort produs de hemoroizii interni, medicul vă poate supune unei proceduri corectoare care constă în secţionarea hemoroizilor cu o lamă de cauciuc. în câteva zile, hemoroizii - acum nedureroşi - cad. Această metodă dă rezultate în aproximativ 75% din cazuri. Dacă un coagul s-a format într-un hemoroid extern, medicul îl poate scoate pentru a oferi o ameliorare imediată.
 Alte tehnici folosite pentru tratamentul hemoroizilor sunt injectarea lor cu un agent care îi contractă, îi îngheaţă (criochirurgie) sau distrugerea lor cu fotocoagularea în infraroşu, o tehnică ce întrerupe circulaţia în vena afectată.
 Hemoroizii mari pot fi extraşi pe cale chirurgicală printr-o procedură denumită hemoroidectomie. Cu cât este extras mai mult ţesut hemoroidal, cu atât sunt mai puţine şanse de recurenţă, dar cu atât este mai mare disconfortul după operaţie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.