Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Durerea anală

Dureri anale
Aţi fost vreodată trezit din somnul profund de o durere intensă, profundă şi înţepătoare la nivelul anusului? Această situaţie se numeşte proctalgie fugace, ceea ce înseamnă durere rectalâ trecătoare. Cauza ei nu este pe deplin înţeleasă, dar durerea se crede a fi rezultatul unui spasm muscular în micul bazin sau în rect. Durerea seamănă cu disconfortul pe care il simţiţi în caz de crampe.
 Tipic, durerea debutează noaptea în timpul somnului. în câteva minute până la o jumătate de oră dispare. Poate apărea la intervale neregulate a căror frecvenţă variază de la două pe săptămână la de câteva ori pe an. Câteodată durerea dispare definitiv.
 Deşi proctalgia poate produce panică, fiţi sigur că nu este gravă. Totuşi, este o idee bună se mergeţi să vă vadă un medic. Acesta vă poate face câteva teste diagnostice pentru a exclude anumite cauze mai grave. Iată câteva sfaturi pe care să le urmaţi data viitoare când veţi avea acest tip de durere.
 • staţi deasupra unui vas plin cu apă caldă;
 • încercaţi să aveţi scaun deoarece acestea pot elimina uneori durerea;
 • beţi apă caldă sau mâncaţi biscuiţi - aceasta poate stimula contracţiile normale ale intestinului, reducând spasmul.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.