Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Enteropatia cu pierdere de proteine


Semne şi simptome 
 • Sânge în scaun
 • Edeme generalizate
 Unele afecţiuni gastro-intestinale pot produce scurgerea proteinelor plasmatice către tractul gastro-intestinal şi excreţia acestora în scaun. Proteinele plasmatice pot trece în tractul gastro-intestinal printr-o mucoasă intestinală inflamată sau ulcerată, cum este în cazul colitei ulcerative şi a enteritelor localizate. Efectul este scăderea nivelului proteinelor sangvine, ceea ce determină edemul generalizat. 
  Limfangiectazia intestinală este un timp de boală intestinală cu pierdere de proteine, în care dilatarea canalelor limfatice de la nivelul intestinului subţire conduce la pierderea de proteine şi grăsimi de la nivelul acestor canale limfatice către intestin. Copiii şi adulţii tineri sunt categoriile cele mai frecvent afectate de această maladie. Principalul tratament este alimentaţia săracă în grăsimi.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.