Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Diverticulul Meckel

Diverticul Meckel

Un diverticul este un săculeţ care apare la nivelul organelor cavitare, cum este intestinul. Diverticulul Meckel este un tip particular de diverticul prezent la naştere. Acesta se formează de obicei în porţiunea terminală a intestinului subţire (ileonul) şi este lung de aproximativ 5 cm.
 Deşi această afecţiune cât se poate de obişnuită nu produce semne sau simptome, săculeţul se poate inflama şi poate sângera. în unele cazuri, în special la copiii mici, sângerarea se poate produce în urma formării unui ulcer la nivelul diverticulului.
 Dacă inflamaţia diverticulului Meckel devine gravă, poate perfora peretele intestinal. Un diverticul Meckel se poate de asemenea răsuci sau poate hernia, producând ocluzie intestinală. Tratamentul oricăreia dintre aceste complicaţii presupune în general îndepărtarea pe cale chirurgicală a diverticulului.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.