Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Apendicita

Apendicele
iStock.com/corbac40
Infecţia sau obstrucţia apendicelui vermiform cauzează în mod tipic durere abdominală periombilicală cu iradiere în abdomenul inferior drept.

Semne şi simptome 

 • Durere abdominală cu debut de obicei în jurul ombilicului şi care se localizează la nivelul părţii drepte inferioare a abdomenului
 • Pierderea apetitului
 • Greaţă şi uneori vomă
 • Senzaţie iminentă neobişnuită de defecaţie
 • Febră uşoară
 Apendicele, o structură cavitarâ în formă de vierme, care este ataşată la nivelul primei porţiuni a intestinului gros (cecul), are aproximativ 9 cm lungime. Nu se cunoaşte exact care este funcţia lui, dar ar putea avea un rol în imunitatea de la nivel intestinal. Nu este întotdeauna evident de ce apendicele se poate inflama, umfla şi umple cu puroi, dar de multe ori apendicita se asociază cu obstrucţia.   Indivizii cei mai susceptibili de a face apendicită acută au între 10 şi 30 de ani, deşi afecţiunea poate să apară la orice vârstă. Apendicita poate fi în mod particular dificil de diagnosticat la copii şi la vârstnici.


Diagnostic 

 Medicul vă poate pune întrebări despre simptomele pe care le aveţi, inclusiv despre apetit, localizarea durerii şi nevoia imperioasă de a elimina gaze sau materii fecale. La examinarea abdomenului sensibilitatea este un semn important. In funcţie de simptomele dumneavoastră, pot fi efectuate o analiză sangvină şi o ecografie sau tomografie computerizată a abdomenului. Cât de gravă este apendicita? Majoritatea cazurilor de apendicită nu sunt ameninţătoare de viaţă, dar afecţiunea necesită tratament prompt. Peritonita, o infecţie gravă a cavităţii abdominale, se poate produce dacă apendicele se rupe.

 Tratament apendicită 

 Procedura standard este îndepărtarea apendicelui infectat pe cale chirurgicală. Acest luau poate fi obţinut şi printr-o formă mai puţin invazivă de chirurgie denumită laparoscopie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.