Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Abuzul de laxative


Laxative riscurii
Rareori cineva are nevoie de laxative zilnic, însă. cu toate acestea mulţi oameni le utilizează regulat. Unii indivizi iau laxative pentru a combate constipaţia. Alţii le iau regulat ca măsură preventivă, deşi nu sunt în realitate constipaţi. Există chiar şi unele persoane care iau laxative pentru a pierde în greutate.

Tipuri de laxative 
Unui din cele mai vechi tipuri de laxative este uleiul de ricin. La nivelul intestinului subţire acesta suferă o transformare chimică şi devine un acid care stimulează activitatea intestinală şi împiedică peretele intestinal să absoarbă apa. Utilizarea prelungita a uleiului de ricin poate afecta celulele mucoasei intestinale.
 Unele laxative acţionează prin inhibarea absorbţiei apei. Altele acţionează prin creşterea conţinutului de apă din colon şi sunt mai puţin iritante pentru intestin. Acestea includ laptele de magneziu şi preparatele de înmuiere a scaunului.
 Agenţii formatori ai scaunului aşa numitele laxative naturale (Psyllium şi metilceluloza) nu vă stimulează sistemul digestiv. In loc de acest lucru, ele se expandeazâ atunci când vin în contact cu apa la nivelul colonului. Aceşti agenţi sunt de obicei siguri pentru utilizarea pe termen lung şi pot preveni formarea scaunelor tari.

Care sunt riscurile utilizării, excesive 
Atunci când sunt luate în exces, laxativele pot îndepărta vitaminele şi nutrienţii necesari înainte ca aceştia să fie absorbiţi complet. Laxativele contribuie de asemenea la o eliminare excesivă de apă, sodiu şi potasiu. Mai mult, utilizarea habituală a laxativelor tinde să slăbească muşchii intestinali şi să îi facă mai puţin capabili să funcţioneze cum trebuie. Ca rezultat, odată ce încetaţi să mai luaţi laxative în mod regulat, constipaţia dumneavoastră nu doar că va reveni, ci chiar s-ar putea înrăutăţi.   Utilizarea excesivă a laxativelor poate produce sindromul de intestin leneş. Aceasta este o afecţiune în care intestinul nu mai funcţionează cum trebuie deoarece a început să se bazeze pe faptul că iaxativele fac toată munca de eliminare a materiilor fecale. Laxativele pot de asemenea să interfereze cu alte medicamente pe care medicul dumneavoastră vi le-ar putea prescrie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.