Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Vărsăturile

Vărsături la adulti - Cauze, semne si simptome

Varsaturi cauze

Vărsăturile pot fi produse de o infecţie gastrointestinală (gastroenterită) sau de o problemă mai gravă. Ele mai pot fi asociate uneia dintre următoarele afecţiuni:

 • Apendicita 
 Vărsăturile sunt, în general, însoţite de pierderea apetitului, greţuri şi stare subfebrilă. Durerea începe în jurul ombilicului şi se localizează în partea inferioară dreaptă a abdomenului.

 • Colica biliară 
 Durerea începe la 1-2 ore după o masă şi poate fi asociată cu greţuri şi vărsături. Durerea este adesea localizată sub stern şi poate iradia în spate sau în umărul drept.

 • Infecţiile gastrointestinale
 O infecţie virală a tractului gastrointestinal constituie o cauză frecventă de vărsături, de obicei însoţite şi de diaree. Asemenea infecţii se remit de obicei în 1-2 zile.

 • Ocluzia intestinală
 Greţurile şi vărsăturile sunt însoţite de crampe, dureri abdominale colicative care vin şi pleacă. Alte semne şi simptome includ: meteorism abdominal vizibil, zgomote intestinale şi, dacă ocluzia este completă sau aproape completă, lipsa evacuării de gaze şi materii fecale.

 • Efectele secundare ale medicamentelor 
 La unele persoane, medicamente cum ar fi antibioticele, codeina şi morfina, pot provoca greţuri şi vărsături.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.