Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Constipaţia la copii

La copii, constipaţia este frecventă şi doar în cazuri rare este datorată unei afecţiuni serioase. Poate fi legată de una din următoarele afecţiuni:
copilconstipat

 • Malformaţii congenitale
 Unii copii se nasc cu un intestin subţire incomplet format, care poate produce obstrucţie intestinală. Constipaţia este unul dintre primele semne.

 • Reţinerea funcţională de materii fecale 
 La unii copii care învaţă să folosească toaleta, constipaţia poate fi semnul unor probleme de comportament. Copilul nu vrea să elimine materiile fecale pentru a nu-şi murdări lenjeria.

Hipotiroidismul 
 Mai rar, constipaţia este asociată cu o glandă tiroidă hipofuncţională.

 • Invaginaţia intestinală 
Invaginaţia intestinală este telescoparea unui segment de intestin, cu obstrucţia fluxului intestinal normal. Aceasta, în general, provoacă dureri abdominale brusc instalate, severe, care pot însoţi constipaţia.

 • Lipsa de fibre alimentare în dietă şi aportul inadecvat de lichide 
Cea mai frecventă cauză de producere a constipaţiei la copii este aportul inadecvat de lichide şi de fibre alimentare. Consumul de alimente bogate în grăsimi animale reprezintă o altă cauză de constipaţie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.