Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Dificultăţi la urinare

Dificultăţi la urinare - cauze, semne si simptome

Urinare greoaie

Semnele şi simptomele asociate cu dificultăţile de urinare variază de la urinări frecvente, dureroase la durerea puternică care însoţeşte eliminarea unui calcul renal. Frecvent, dificultăţile la urinare sunt asociate cu una dintre următoarele afecţiuni:

 • Hiperplazia benignă de prostată 
 Această boală afectează bărbaţii şi este caracterizată prin încetinirea fluxului urinar, care se opreşte şi se reia, necesitatea de a urina şi urinări frecvente în timpul nopţii.

 • Calculi renali 
 Eliminarea unui calcul renal sau cantonarea lui în tractul urinar inferior poate produce o senzaţie constantă de a urina. Durerea produsă de calculul renal este resimţită în abdomenul inferior. La bărbaţi poate iradia în penis sau în testicule. La femei iradiază în zona vaginală.

 • Efectele secundare ale unor medicamente 
 Unele medicamente interfera cu capacitatea de urinare. De exemplu, la unii bărbaţi cu hiperplazie benignă de prostată, pseudoefedrina, o substanţă care se găseşte de obicei în medicamentele pentru răceală, poate accentua încetinirea urinării sau chiar poate produce imposibilitatea de golire a vezicii. 

Vezica urinară hiperactivă 
 Muşchiul vezical poate deveni hiperactiv, producând un spasm vezical. Puteţi prezenta nevoia urgentă şi frecventă de a urina, chiar dacă vezica este goală sau aproape goală.

 • Prostatitele
 Urinarea este dureroasă şi poate fi însoţită de febră şi durere în zona pubiană şi în muşchii planşeului pelvin.

 • Infecţiile de tract urinar 
 Aceste afecţiuni produc o senzaţie de urinare urgentă şi frecventă, iar micţhmea este însoţită de dureri şi senzaţia de arsură. Urina poate fi tulbure sau chiar cu sânge.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.