Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Umflarea picioarelor şi a gambelor

Umflarea picioarelor şi a gambelor - cauze, semne si simptome

Picioare umflate

Umflarea (edemele) picioarelor şi a gambelor este frecventă după perioade lungi de şedere pe scaun, cum se întâmplă în zborurile lungi cu avionul. Când edemele apar în afara unor condiţii evidente, pot constitui semnele unei afecţiuni grave. Edemele picioarelor sunt asociate cu una dintre următoarele afecţiuni:

 • Celulita 
 Această formă de infecţie cutanată produce de obicei înroşirea, tumefierea, încălzirea şi sensibilitatea zonei afectate. Se poate asocia şi febra.

 • Insuficienţa cardiacă congestivă 
Edemele apar la ambele picioare. Pot fi însoţite de edeme ale abdomenului şi dispnee de efort sau în poziţia culcat.

 • Tromboza venoasă profundă 
 Această afecţiune produce în mod tipic edeme brusc apărute ale piciorului, însoţite de dureri şi sensibilitate în partea posterioară a genunchiului şi gleznei. De asemenea, piciorul capătă o culoare vineţie.

 • Limfedemul 
 Edemul apare la unul sau la ambele membre inferioare şi se poate extinde la degete.

 • Tromboflebita superficială 
 Durerea, edemul, înroşirea şi sensibilitatea apar pe pielea de deasupra unei vene a piciorului - de obicei o venă varicoasă.

 • Insuficienţa venoasă 
Edemul se accentuează caracteristic când staţi aşezat mai mult timp şi este mai redus dimineaţa. De asemenea, puteţi prezenta durere în picior, îngroşări ale tegumentelor şi colorarea în brun a tegumentelor gleznei.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.