Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Hemoragii gastrointestinale superioare

Hemoragie gastrointestinala superioara

Sângerarea provenită din tractul gastrointestinal superior se poate manifesta sub diferite forme. Sângele poate fi prezent în vărsătură şi poate avea culoare roşu-aprins sau poate arăta ca zaţul de la cafea (sânge digerat). Sângerarea de tract gastrointestinal superior poate produce eliminarea de scaune de culoare neagră, de consistenţă crescută, datorate trecerii încetinite a sângelui din stomac spre colon. Dacă sângerarea este masivă, scaunele pot fi de culoare maro. De asemenea, sângerarea de tract gastro-intestinal superior poate fi cauzată de una dintre următoarele afecţiuni:

 • Traumatismul esofagian
 Sângerarea poate apărea datorită unei rupturi de esofag, produsă de un traumatism al acestuia.

 • Tumorile esofagiene 
 Sângerarea este însoţită de dificultăţi progresive de înghiţire. Puteţi prezenta, de asemenea, dureri toracice şi pierdere în greutate.

 • Esofagitele 
 Mucoasa esofagiană inflamată poate sângera.

 • Gastritele 
 Mucoasa gastrică inflamată poate sângera.

 • Ulcerul gastroduodenal 
 Sânge roşu strălucitor poate apărea în vărsătură sau în scaune, care sunt negre şi se elimină lent. O durere tenebrantă în abdomenul superior, în jurul ombilicului şi la nivelul sternului este frecventă. Durerea este, în generai, accentuată de golirea stomacului.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.