Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Tusea

Femeie care tuseste
Tuşea ocazională este un fenomen normal în viaţa de zi cu zi. Tuşea severă sau persistentă poate fi un semn al unor afecţiuni diverse, de la efectele secundare ale unor medicamente până la cancerul pulmonar. Tuşea apare frecvent în legătură cu una dintre următoarele afecţiuni sau substanţe medicamentoase:
Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei
 Aceste medicamente sunt utilizate pentru a trata hipertensiunea arterială sau afecţiunile cardiace. La unele persoane pot produce o tuse uscată, supărătoare.
 • Astmul bronşic
 Scurtarea respiraţiei, wheezing-ul (respiraţia şuierătoare) şi senzaţia de constricţie la nivelul pieptului pot acompania tuşea care este o manifestare a astmului. Criza de astm poate fi declanşată de alergii, o infecţie respiratorie, aerul rece sau efortul fizic.
 • Bronşita
 Tuşea produce spută şi poate fi acompaniată de respiraţie şuierătoare.
 • Răceala
 Răceala asociază de obicei usturimi în gât, nas înfundat, astenie şi febră uşoară.
 • Corpi străini
 Tuşea este produsă de inhalarea unui corp străin - de exemplu o bucată dintr-un aliment - care ajunge în trahee sau într-o bronhie.
 • Boala de reflux gastroesof agian
 în mod tipic, tuşea este acompaniată de pirozis (arsuri retrosternale prin reflux acid) şi uneori şi de un gust acru în gură.
 • Pneumonia
 Tuşea este asociată unei infecţii pulmonare şi poate produce spută colorată. Alte semne şi simptome includ respiraţie dificilă, febră şi durere ascuţită produsă de inspiraţia profundă.
 • Secreţii care se scurg din cavitatea nazală pe peretele posterior al faringelui
Producerea excesivă de mucus care drenează în faringele posterior determină senzaţia de gât încărcat sau un disconfort la acest nivel. Tuşea apare datorită nevoii de a elimina această senzaţie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.