Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Diareea

Oricine a avut uneori scaune nelegate, lichide. Adesea, diareea apare datorită unei infecţii bacteriene sau virale (gastroenterită) sau ca un efect secundar al unor medicamente. Când infecţia se vindecă sau organismul se obişnuieşte cu medicamentul, în general diareea se opreşte. De obicei, diareea persistentă indică o tulburare gastrointestinală. Diareea este frecvent asociată cu una din următoarele afecţiuni.
Diaree cauze
 • Diareea asociată tratamentului cu antibiotice
 Antibioticele pot distruge bacteriile care trăiesc în mod normal în tractul digestiv, acestea fiind înlocuite cu bacterii care produc diaree. Peste 20% dintre persoanele tratate cu antibiotice au această problemă. De obicei, diareea este uşoară şi de scurtă durată. Ocazional, poate apărea o infecţie colonică severă, care determină diaree severă.
 • Gastroenterită
 Această afecţiune reprezintă cauza cea mai frecventă de diaree severă, brusc instalată. Alte semne sunt greaţa şi vărsăturile.
 • Boala inflamatorie a intestinului
 Diareea poate fi însoţită de scădere în greutate, astenie, crampe, dureri abdominale şi febră intermitentă. în unele cazuri, diareea poate fi sangvinolentă.
 • Obstrucţia intestinală
 Diareea este acompaniată de crampe şi dureri colicative care apar şi dispar. Alte semne şi simptome includ balonare semnificativă, zgomote intestinale (borborisme), greaţă şi vărsături.
 • Tulburări de malabsorbţie
 Sensibilitatea intestinală la anumite proteine alimentare, de exemplu la glutenul din grâu şi alte cereale, poate determina dureri abdominale, balonare, flatulenţă (eliminarea de gaze) şi diaree. O tulburare obişnuită de malabsorbţie este intoleranţa la lactoză, determinată de incapacitatea de a digera glucidul din lapte (lactoza).

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.