Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Ameţelile

Ameţeala are multe cauze. Din fericire, în majoritatea cazurilor ameţeala este uşoară, scurtă şi nepericuloasă. Termenul de ameţeală este uneori utilizat pentru a descrie o stare de confuzie şi senzaţia de slăbiciune, leşin. Alteori, acelaşi termen este folosit pentru a descrie senzaţia de dezechilibru, clătinare - ca şi cum ar merge într-o barcă ce se balansează. Mult mai frecvent este folosit pentru a descrie senzaţia că totul în jur se învârteşte (vertij). Pentru a ajuta medicul să vă înţeleagă suferinţa, este important să precizaţi ce tip de ameţeală acuzaţi. Senzaţia de vertij este frecvent determinată de una din următoarele afecţiuni:
Senzatia de ameteala
 • Vertijul postulai paroxistic benign
 Ameţeala trecătoare apare când întoarceţi capul dintr-o parte într-alta, când vă răsuciţi în pat sau priviţi brusc înapoi. Episoade intermitente de astfel de simptome pot apărea timp de ani de zile.
 • Labirintita
 Determinată de o infecţia a urechii interne, această afecţiune poate produce vertij, greaţă şi vărsături. La nivelul urechii afectate este posibilă şi scăderea acuităţii auditive.
 • Boala Meniere
 Alături de vertijul sever, semnele şi simptomele mai cuprind percepţia unor sunete în urechi, presiune la nivelul urechii şi pierderea auzului. Semnele şi simptomele apar şi apoi se remit, şi se pot repeta o dată la câteva luni sau ani.
 • Infecţia urechii medii
 în plus faţă de ameţeală, durere şi senzaţie de ureche înfundată, apar şi alte simptome de infecţie a urechii medii (otită medie).
 • Accidentul vascular cerebral
 Alte semne şi simptome includ senzaţia de amor- ţeală, furnicături, slăbiciune într-o anumită parte a corpului, tulburări de vorbire, vedere dublă şi paraliza feţei. Consultaţi imediat un medic.
 • Atacul ischemic tranzitor
 Precedând adesea accidentul vascular cerebral, această afecţiune se manifestă prin ameţeală, senzaţia de amorţeală, furnicături, slăbiciune într-o anumită parte a corpului, vorbire dificilă, vedere dublă şi paralizie facială. Spre deosebire de accidentul cerebral, semnele şi simptomele atacului ischemic tranzitor durează puţin şi se remit complet.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.