Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Disconfortul ocular si ochiul roşu

Conjunctivita

Multe dintre cele mai frecvente afecţiuni oculare nu periclitează vederea, dar pot cauza disconfort. Disconfortul şi înroşirea ochiului sunt frecvent asociate uneia dintre următoarele afecţiuni:
 • Alergii (vezi „Alergii respiratorii")
 Alergenii purtaţi de aer, cum sunt polenul, praful şi fumul, pot produce mâncărimi şi înroşirea ochilor.
 • Eroziunea corneei
 O leziune la nivelul corneei poate produce durere şi senzaţia persistentă de corp străin în ochi. Clipitul agravează senzaţia. Acoperirea ochiului ameliorează semnele şi simptomele.
 • Ochiul roşu (vezi „Conjunctivita")
 Partea albă a ochiului (sclera) va fi colorată în roşu. Alte simptome includ pruritul şi senzaţia de nisip în ochi în timpul clipitului; genele se pot lipi una de alta în timpul somnului.
 • Hemoragia subconjunctivală (vezi „Sângerarea oculară")
 Ruperea unui vas de sânge determină apariţia, nedureroasâ dar alarmantă, a unei porţiuni de culoare roşu-aprins în partea albă a ochiului. în general, afecţiunea nu prezintă pericol.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.