Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Temperatura şi termometrele

In mod normal, temperatura corpului dumneavoastră urmează un anumit tipar: este mai scăzută dimineaţă, creşte gradat în timpul zilei şi atinge maximul după-amiaza târziu sau seara. De obicei, temperatura corpului variază cu 1-2°C în timpul zilei, dar nu depăşeşte în mod normal 37,7°C.
 De aceea, linia trasată cu roşu în dreptul valorii de 37°C pe termometrul dumneavoastră este doar o indicaţia orientativă. O temperatură uşor peste 37°C nu este anormală şi nu înseamnă neapărat boală. O temperatură crescută a corpului nu este considerată periculoasă până la valoarea de 40^°C.
Termometru febra


Ce este febra? 

în mod normal, corpul dumneavoastră îşi reglează temperatura între valorile de 36°C în cursul dimineţii şi 37°C seara. Când este prezentă febra, termometrul arată cu câteva grade mai mult. Această creştere a temperaturii este declanşată, de obicei, de un răspuns al sistemului imunitar la invadatorii străini. Când cauzele febrei dispar sau dacă luaţi medicamente pentru scăderea febrei, valorile revin la normal.

Cum vă măsuraţi temperatura? 

Sunt câteve moduri de a vă lua temperatura. Termometrele vechi pentru temperatura orală şi rectală erau tuburi din sticlă care conţineau o
coloană de mercur. Fe măsură ce mercurul se dilata, ca răspuns Ia căldura corpului dumneavoastră, deplasa coloana. Aceste tipuri de termometre, totuşi, aveau risc de contaminare cu mercur şi au fost înlocuite cu termometre care nu conţin mercur.
 Alte tipuri de termometre sunt cele ektronice şi cele cu bandă. Acestea sunt, în genera], mai sigure, deşi pot fi mai puţin precise decât vechile termometre cu mercur.
 Când luaţi temperatura cuiva, urmaţi instrucţiunile scrise pe ambalajul termometrului. La adulţi şi la copiii peste 7 ani, puteţi lua temperatura orală punând sub limbă capătul bombat al termometrului şi rugând persoana să ţină gura închisă. După aproximativ un minut, puteţi scoate termometrul şi să-1 citiţi. Unele termometre mai noi pot fi chiar mai rapide şi funcţionează în general prin introducerea uşoară a capătului dispozitivului în canalul auditiv.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.