Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

E.coli (Escherichia coli 0157:H7)

Escherichia coli (E. coli) - Contaminează carnea de vită în timpul sacrificării. Se înmulţeşte de obicei în carnea de vită gătită insuficient. Alte surse: lapte nepasteurizat, cidru din mere nepasteurizat, fecale umane şi apă contaminată
Escherichia coli  0157:H7

în anul 1982, 47 de oameni din 2 state americane s-au îmbolnăvit de o diaree apoasa, cu sânge, crampe severe şi dureri abdo- minale. Autorităţile din domeniul sănătăţii publice au fost puse în încurcătură. Deşi era evident că era vorba despre un fel de infecţie gastrointestînală, cum se puteau îmbolnăvi atât de mulţi oameni din 2 state în acelaşi timp şi cu aceleaşi simptome? Care era cauza?   După 3 luni de investigaţii, experţii medicali au găsit răspunsul. Toate persoanele afectate mânca- seră hamburgeri din acelaşi stoc de la un fast-food. Agentul infecţios din carne a fost o specie de bacterie care acum este cunoscută sub denumirea de Escherichia coli 0157:H7. E. coli 0157:H7 aderă de peretele intestinal după mgestie. O dată stabilită acolo, produce o toxină care determină diareea sangvinolentă.
 De la apariţia ei s-au înregistrat multe alte cazuri. Potrivit Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA, aproximativ 73 000 de cazuri de infecţii cu 0157:H7 şi 61 de decese au survenit în fiecare an în SUA. CDC raportează că s-au înregistrat episoade similare în mai bine de 30 de ţări de pe 6 continente.
 Ca urmare. Departamentul Agriculturii din SUA a schimbat regulamentele cu privire la manipularea cărnii. Se impun acum etichete de siguranţă pe carnea crudă şi pe produsele din came de pui, şi s-a instituit un program de monitorizare pentru a testa aleator eşantioane de carne de vită. Se cer instalaţii speciale de prelucrare a cărnii pentru a împiedica o contaminare cu aceşti germeni patogeni sau cu alţii.

 Semni si siptome
Diaree apoasă ce poate deveni sangvinolentă în 24 de ore. Crampe abdominale severe, greaţa şi  vomă. De obicei afebrilitate. Debut în 1-8 zile. Durează 5-8 zile.

Transmiterea  E.coli

 Bacteriile pot trăi în intestinele vacilor sănătoase şi se găsesc în unele ferme de vaci. Consumul cărnii insuficient preparată termic, mai ales al cărnii de fermă, este cea mai des întâlnită metodă de a contracta o infecţie cu E. coli 0157;H7. Bacteriile au mai fost depistate în laptele nepasteurizat şi în sucuri, precum şi în produse ca lăptucile şi în mugurii de lucerna.
 In plus, vă puteţi infecta venind în contact cu fecale contaminate. Aceasta se produce mai ales al copiii mici, care încă mai trebuie învăţaţi la toaletă sau mai au de învăţat cum să se spele pe mâini în mod corect. Familiile şi persoanele care îngrijesc copii infectaţi sunt expuşi riscului acestei boli. 


Tratament E.coli

 La o zi până la 2 săptămâni de la expunerea Ia bacterii, puteţi prezenta o diaree apoasă şi crampe abdominale. La majoritatea persoanelor, aceasta evoluează eventual către diaree sangvinolentă. în general, simptomele se rezolvă în 1-9 zile.
 în cazul diareei uşoare, beţi lichide suficiente pentru a evita deshidratarea. Aceasta este important mai ales la copii. Dacă începeţi să vă simţiţi mai bine, puteţi încerca să mâncaţi alimente semi- solide şi cu conţinut scăzut în(  antidiareică, pentru că ar putea contribui la păstrarea bacteriilor în loc să fie eliminate.
 La un procent mic de persoane infectate cu E. colt 0157:H7, mai ales la cele foarte tinere sau foarte vârstnice, poate apărea o compli- caţie gravă numită sindromul hemolitic uremie (HUS). HUS distruge hematiile şi determină insuficinţă renală. Este nevoie de îngrijire atentă şi poate duce la complicaţii renale ulterioare şi, posibil, la necesitatea unei dializa renale. în cazuri rare, poate fi fatal. Antibioticele pot creşte riscul de apariţie a HUS.

 Prevenire  E.coli

  In conformitate cu experţii din domeniul siguranţei alimentare, cea mai bună modalitate de a preveni o asemenea infecţie este de apela la bunul simţ. Evitaţi să puneji în contact carnea crudă cu alte alimente. Preparaţi cu grijă carnea. Pentru hamburgeri, carnea trebuie să ajungă până la temperatura de 70°C, iar pentru carnea friptă sau prăjită, la temperaturi de 60 - 70°C.
 in plus, este necesară spălarea corectă a mâinilor, a alimentelor şi a instrumentelor de gătit care intră în contact cu carnea crudă. Ţineţi carnea şi alte produse separat în frigider şi în timpul gătitului. Spălaţi minuţios legumele şi fructele, mai ales dacă sunt consumate crude. Nu beţi lapte nepasteurizat sau sucuri din fructe nepasteurizate.
 A-i învăţa pe copiii dumneavoastră să se spele corect pe mâini poate asigura prevenirea pe termen lung a bolilor infecţioase.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.