Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Tetanosul

Ce este tetanoul si dece trebuie administrat vaccinul antitetanos

Tetanosul produce contracturi dureroase ale muşchilor, în general în tot corpul. Poate fi dificil să deschideţi gura (trismus) sau să înghiţiţi. Tetanosul nu este o boală contagioasă. Bacteria intră în corp prin răni sau tăieturi adânci sau murdare.
Imagine cu copil suferind de contracturi dureroase ale muschilor datotit tetanosului


 Recomandări
 în mod obişnuit, vaccinul antitetanos se administrează combinat cu cel pentru difterie şi tuse convulsivă (vaccinul DtaP). Vaccinarea trebuie să înceapă de la vârsta de 2 luni şi se administrează sub forma unei serii de 5 injecţii pe durata primilor 6 ani de viaţă. începând de la vârsta de 11 sau 12 ani, oamenii trebuie să continue să fie vaccinaţi o dată la fiecare 10 ani cu forma pentru adulţi a vaccinului antitoxic diftero-tetanic (DT).

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.