Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Tuşea convulsivă (pertussis)

Tuşea convulsivă (cunoscută și sub numele popular de „tuse măgărească”) este o afecţiune care determină accese severe de tuse, astfel încât sugarii şi copiii mici se alimentează şi chiar respiră cu dificultate. Cuvântul pertussis provine din termenul latin pentru "tuse". Aceste accese de tuse pot dura câteva săptămâni şi pot produce pneumonie, crize convulsive, leziuni cerebrale şi moarte.
 Tuşea convulsivă severă afectează mai ales copiii mai mici de 2 ani şi se transmite prin inhalarea picăturilor infectante care, cel mai frecvent, ajung în aer datorită accesului de tuse al unui adult care prezintă o formă uşoară de boală.
Tuse magareasca

 Recomandări
 Vaccinarea DTaP combină vaccinurile antidifteric, antitetanos şi antipertussis. Se administrează sub forma unei serii de 5 injecţii, începând de la vârsta de 2 luni şi continuând până la 4-6 ani, Vaccinul DTaP este o variantă mai bine tolerată a unui vaccin mai vechi, numit DTP. Litera „a" provine de la cuvântul „acelular" care indică faptul că în vaccin sunt utilizate doar anumite componente de bacterie pertussis şi nu întreaga celulă. Vechiul vaccin antipertussis conţinea bacteria întreagă, omorâtă. Acest vaccin a fost asociat cu o incidenţă mai mare a reacţiilor secundare de tipul plânsului îndelungat şi febrei ridicate. DTP nu se mai foloseşte în SUA.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.