Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Oreionul - Vaccinare

Oreionul (parocidita epidemică) este o boală a copilăriei care poate afecta şi adulţii. Oreionul este determinat de un virus care se transmite prin inhalarea picăturilor infectante.

Cum se manifesta ?
 Infecţia produce febră, dureri de cap, oboseală şi umflarea dureroasă a glandelor salivare. Poate determina surditate, meningită şi inflamaţie la nivelul testiculelor sau ovarelor, cu risc de sterilitate. 

Imagine copil cu oreion
Recomandări 
 De obicei, se administrează 2 doze de vaccin combinat (antirujeolic, anriurlian, antirubeolă), prima între 12 şi 15 luni de viaţă, şi următoarea între 4 şi 6 ani. în cazul femeilor adulte, trebuie evitată conceperea unui copil timp de 30 de zile după vaccinare. Folosirea acestui vaccin adeterminat o scădere importantă a incidenţei oreionului în SUA.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.