Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Infecţia pneumococică - Vaccinare

Infecţia pneumococică reprezintă cauza principală a meningitei bacteriene şi a infecţiilor otice (la nivelul urechii) Ia copiii mai mici de 5 ani. De asemenea, determină şi infecţii ale sângelui şi pneumonie. Copiii cu vârsta sub 2 ani prezintă riscul cel mai înalt pentru efectele cele mai severe ale bolii.
 Infecţia pneumococicâ este determinată de bacteria Streptococcus pneumoniae. Bacteria se transmite prin contact fizic sau prin inhalarea picăturilor infectante. Datorită faptului că multe tulpini de Streptococcus pneumoniae au devenit rezistente la mai multe antibiotice, boala poate fi dificil de tratat.

 Recomandări 
 Vaccinul penumococic conjugat poate fi util pentru prevenirea infecţiei pneumococice severe. De asemenea, poate preveni o cauză de infecţie otică (infecţie a urechii). Vaccinul se administrează în 4 doze, tuturor copiilor cu vârsta între 2 şi 15 luni. De asemenea, este recomandat copiilor cu vârste între 2 şi 5 ani care n-au fost vaccinaţi antipneumococic şi prezintă un risc înalt de a face boala. în această categorie sunt incluşi copiii care nu au splină, cei cu siclemie (boala hematiilor în formă de seceră), boli cardiace sau pulmonare cronice, infecţii cu virusul imunodefirienţei umane (HIV), SIDA sau alte boli care pot afecta sistemul imun, cum sunt cancerul sau diabetul. De asemenea, trebuie vaccinaţi şi copiii cărora li se administrează medicamente ce afectează sistemul imun, cum sunt chimioterapicele sau corticosteroizii.
  în plus faţă de vaccinul penumococic conjugat, vaccinul pe bază de polizaharid penumococic se recomandă anumitor persoane care prezintă un risc înalt de îmbolnăvire. Prima doză poate fi administrată încă de la vârsta de 2 ani, iar după o perioadă de 5 ani se poate administra a doua doză. în cazul copiilor cu risc înalt de infecţie pneumocodcâ severă, a doua doză poate fi recomandată după 3 ani dacă revaccinarea se face înaintea vârstei de 10 ani.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.