Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal protejează împotriva virusurilor gripale de tip A şi B. Tipul C este mai puţin frecvent şi, de obicei, determină doar o formă uşoară de boală. Din aceste motive, acesta nu este inclus în vaccinul antigripal.
 Datorită făptuita că virusurile antigripale se modifică (suferă mutaţii) frecvent, vaccinul antigripal este revizuit anual pentru a-i asigura maximum posibil de eficienţă. FDAse consultă cu experţi din toată lumea cu 6-9 luni înainte de sezonul gripei pentru a decide ce tulpini de virus vor fi utilizate pentru a constitui vaccinul care va fi folosit într-un anumit an. Această decizie se bazează pe aprecierea tipurilor de virusuri care vor circula cu cea mai mare probabilitate în următorul sezon de gripă în SUA.
Vaccinurile antigripale
 Vaccinul conţine virusuri înalt purificate, cultivate pe ou de găină, şi inactivate. Datorită faptului că virusurile conţinute de vaccin sunt omorâte, nu puteţi face gripă datorită vaccinului. Vaccinul este administrat sub formă de injecţie, de obicei regiunea superioară a braţului. Copiii cu vârsta sub 9 ani care sunt vaccinaţi pentru prima oară trebuie injectaţi de două ori, la interval de 1 lună. Sunt necesare 2 săptămâni pentru instalarea protecţiei postvaccinale şi aceasta poate dura 1 an. Vaccinarea nu vă garantează că nu veţi face gripă, dar, în cazul în care vă îmbolnăviţi, aceasta va fi mai puţin severă şi se va reduce riscul necesităţii spitalizării sau al decesului datorită complicaţiilor gripei. Datorită faptului că virusul îşi modifică structura atât de rapid, este necesară o nouă vaccinare în fiecare an.   Vaccinul poate determina un anumit grad de inflamaţie la locul injectării. Un număr mic dintre cei vaccinaţi vor face febră uşoară şi vor prezenta dureri musculare minore generalizate timp de 6 până la 24 de ore după vaccinare. Aceste simptome pot dura 1 sau 2 zile.
 Reacţiile severe sunt rare. Datorită posibilităţii de a prezenta o reacţie alergică, persoanele cunoscute cu reacţii alergice severe la ouăle de găină sau la o vaccinare antigripală anterioară trebuie să discute cu medicul pentru a stabili dacă pot fi vaccinaţi. Dacă sunteţi gravidă,aşteptaţi până după luna a treia de sarcină pentru a vă vaccina, deşi vaccinul este considerat ca fiind lipsit de riscuri în orice stadiu al sarcinii.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.