Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Infecţia meningococică

Infecţia meningococică este determinată de bacteria Neisseria meningitidis. Complicaţiile severe ale bolii cuprind infecţia sângelui(septicemia), meningita - o infecţie la nivelul învelişurilor creierului şi măduva spinării. Infecţia meningococică poate determina surditate, probleme la nivelul sistemului nervos, crize convulsive, atacuri cerebrale, retardare mentală şi moarte.
 Cel mai frecvent, infecţia meningococică survine Ia copiii sub un an şi la persoanele care suferă de anumite afecţiuni. în plus, riscul de a contacta boala este crescut în cazul studenţilor din anul întâi, mai ales al celor care trăiesc în dormitoare comune.

Recomandări Vaccinul nu se recomandă de rutină copiilor, dar se oferă studenţilor înainte de începerea colegiului pentru a reduce riscul de a contacta infecţia. în prezent, in SUA, unele colegii impun sau cel puţin recomandă vaccinarea.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.