Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Varicela - Vaccinare

Varicela este o boală obişnuită în copilărie. De asemenea, poate afecta şi adulţii fără imunitate pentru această boală. în SUA mor, din cauza acestei boli, mai mulţi copii decât din cauza oricărei alte boli prevenibile prin vaccinare.
Varicelacopii

Cum se transmite varicela

 Virusul varicelei este transmis prin respiraţie, în picături infectate sau prin contactul direct cu lichidele de secreţie de la nivelul erupţiei cutanate (erupţia fiind semnul cel mai cunoscut al bolii). Erupţia debutează sub formă de pete roşii (macule) la nivelul feţei, pieptului, spatelui şi altor zone ale corpului. Petele se transformă rapid în vezicule umplute cu un lichid clar, care se sparg, se usucă şi . formează cruste.

Recomandări 
 Copiii trebuie să primească o doză de vaccin antivaricelos între vârsta de 12 luni şi 18 luni sau la orice vârstă după aceasta dacă n-au fost vaccinaţi şi n-au făcut boala. Persoanele cărora nu li s-a administrat vaccinul până la vârsta de 13 ani trebuie să primească două doze, la distanţă de 4-8 săptămâni între ele.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.