Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Vaccinări în copilărie

Multe dintre cele mai obişnuite boli ale copilăriei - varicela, pojarul, oreionul - sunt foarte contagioase, putând fi transmise cu uşurinţă de la o persoană la alta. Din fericire, multe astfel de boli pot fi prevenite prin vaccinare. Pentru mai multe informaţii asupra bolilor care urmează, consultaţi secctiunea „Boli infecţioase".


 Cum să reduceţi stresul injecţiei 

 Majoritatea copiilor sunt îngroziţi de ideea injecţiei. Vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să reduceţi teama şi disconfortul copilului dumneavoastră:
 • Fiţi sincer. în general, copiii care ştiu dinainte despre injecţie se comportă mai bine decât cei care nu au fost preveniţi. în ziua respectivă, spuneţi copilului că va simţi o mică înţepătură, ca şi cum ar fi înţepat de acul subţire al unei albine, că îl va durea câteva secunde, dar că aceasta îl va ajuta să nu se îmbolnăvească de o boală gravă.
 • Ţineţi copilul în braţe şi vorbiţi cu el în timp ce i se face injecţia.
 • învăţaţi-vă copilul să se concen- treze la altceva în timpul vaccinării.
 • După vaccinare, felicitaţi-1: „Te-ai comportat foarte bine".

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.