Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Schema de imunizare a copilului sănătos

Următoarea listă conţine vaccinurile obişnuite care se fac în copilărie. Regulile vaccinării la copii se schimbă destul de frecvent pe măsură ce apar vaccinuri noi, sunt revizuite recomandările cu privire la dozare şi interval de administrare, şi apar noi combinaţii de vaccinuri. Medicul dumneavoastră va fi la curent cu ultimele recomandări. In general, asigurările de sănătate acoperă cea mai mare parte a costurilor imunizărilor (în SUA). Un program federal numit „Vaccinuri pentru copii" (Vaccines for Children, SUA), asigură vaccinuri gratuite pentru copiii care nu bene- ficiază de asigurări de sănătate şi pentru alte grupe de copii. Discutaţi cu medicul dumneavoastră despre acest program.


în cazul oricărei doze neadministrate în perioada recomandată, administrarea, atunci când este indicată şi posibilă, se va face cu ocazia următoarei vizite la cabinetul medicului. Medicul copilului dumneavoastră vă poate furniza cele mai noi informaţii: 

1. Copiii născuţi din mame pozitive pentru hepatita B sau din mame despre care nu se    ştie dacă au fost sau nu infectate cu virusul hepatitic B trebuie să primească prima    doză de vaccin în primele douăsprezece ore de la naştere. Copiii născuţi din mame care nu sunt pozitive pentru infecţia cu virusul hepatitei B trebuie să primească prima doză până la vârsta de 2 luni. 

2. Vaccinul care conţine polizaharid pneumococic (PPV-23 -pneumococcal polysaccharide vaccine) este recomandat, în plus faţă de vaccinul pneumo-cocic conjugat (PCV-7 - pneumococcal conjugate vaccine) anumitor categorii de copii, cu risc crescut de îmbolnăvire. 

3. Vaccinul antihepatită A este recomandat în anumite zone şi la anumite categorii de copii, cu risc crescut de îmbolnăvire. 

4. Se recomandă ca administrarea vaccinului antigripal să se facă anual, începând de la vârsta de 6 luni, la copiii care prezintă anumiţi factori de risc, printre care - astm, boală cardiacă, siclemie (boala hematiilor în formă de seceră), diabet. De asemenea, se consideră că vaccinarea antigripală poate fi utilă şi în cazul copiilor sănătoşi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 23 de luni, ca şi tuturor celor care doresc să-şi dezvolte imunitatea împotriva gripei. 

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.