Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Riscurile şi beneficiile vaccinarii

Consecinţele unei boli infecţioase care ar putea fi prevenită prin vaccinare sunt mult mai nefaste chiar decât efectele adverse severe ale vaccinurilor. De exemplu, în cazul oreionului, riscul de a face encefalită, o inflamaţie a creierului care poate produce la acest nivel leziuni severe, permanente, este de 1 la 300 de cazuri. în cazul pojarului, riscul este de 1 la 2 000. In schimb, riscul de a face encefalită în urma vaccinării antirujeolice (pentru pojar) sau antiurliene (pentru oreion) este sub 1 la un milion. Dacă un copil face o infecţie severă cu Hib, riscul de deces este de 1 la 20. Pe de altă parte, vaccinul anti Hiv nu a fost asociat cu nici o reacţie severă.
 Dumneavoastră sunteţi cel care hotărăşte ce vaccinuri i se vor administra copilului dumneavoastră. Dacă aveţi îndoieli, discutaţi cu medicul care se ocupă de copilul dumneavoastră, pentru a vă ajuta să apreciaţi riscurile şi beneficiile vaccinării.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.