Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Difteria

Difteria este o infecţie bacteriană care se transmite de la o persoană la alta prin picături infectate de la nivelul tractului respirator, tran-smise aerian. Difteria determină formarea unor membrane groase la nivelul gâtului (faringele posterior), producând astfel probleme severe de respiraţie, paralizie, insuficienţă cardiacă şi moarte.

 Recomandări
 In mod obişnuit, vaccinul antidifteric este administrat împreună cu vaccinurile antitetanic şi anripertussis (DTaP). Vaccinarea trebuie începută de la vârsta de 2 luni. Un copil trebuie să primească cinci doze în primii 6 ani de viaţă şi apoi doze de rapel (de amplificare) cu toxina tetanică şi difterică (Td), pentru adulţi, la fiecare 10 ani, înce- pând cu vârsta de 11 sau 12 ani.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.