Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Rubeola - Vaccinare

Este o boală care se transmite pe cale aeriană şi, în mod obişnuit, este o infecţie uşoară care produce o erupţie cutanată şi febră moderată. Cu toate acestea, dacă o femeie face rubeola în timpul sarcinii, se poate declanşa avortul sau copilul se poate naşte cu malformaţii severe.
rubeola imagini


 Recomandări
 De obicei, se administrează două doze de vaccin combinat antirujeolic, antiurlian şi antirubeolic, prima între 12 şi 15 luni de viaţă şia doua între 4 şi 6 ani. în cazul în care această schemă de vaccinare nu este respectată, pentru a evita riscul contractării rubeolei în timpul sarcinii, fetelor trebuie să li se administreze vaccinul antirubeolic cu virus viu atenuat înainte de prima menstruaţie. Vaccinurile cu virusuri vii atenuate nu sunt recomandate în cazul femeilor gravide sau per- soanelor al căror sistem imun este deprimat de diferite boli (infecţie cu HIV, SIDA sau cancer). După administrarea acestui vaccin, femeile trebuie să evite să conceapă un copil timp de 30 de zile.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.