Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Tratamentul chirurgical al herniilor

Tratamentul chirurgical este tratamentul preferenţial pentru cele mai multe hernii abdominale, cu excepţia herniilor ombilicale la copii, care de obicei se corectează singure în 1-2 ani.

Procedura 

Tratamentul chirurgical al herniilor constă în reamplasarea intestinelor pratruzionate în abdomen şi repararea chirurgicală a ţesutului slăbit sau rupt, pentru a preveni realunecarea intestinului.
 Operaţia poate fi amânată dacă sunteţi răcit şi tuşiţi, datorită faptului că presiunea abdominală din timpul tusei poate slăbi incizia înainte de a se vindeca cum trebuie.
 Inainte de operaţie vi se va face anestezie locală, spinală sau generală în funcţie de tipul şi severitatea herniei. O incizie mică este făcută în aria de herniere şi ţesutul herniat este reintrodus în cavitatea abdominală. Acest tip de chirurgie se numeşte herniorafie. Dacă intestinul herniat este strangulat şi cangrenat, acea porţiune din intestin va fi scoasă (rezecată) şi capetele sănătoase vor fi unite intre ele. Operaţia se încheie prin repararea ţesutului peretelui abdominal. Chirurgul poate alege să întărească peretele abdominal plasând un petic sintetic peste ţesut pentru a împiedica protruzia ulterioară. Această operaţie se numeşte hernioplastie.
 Câteodată, operaţia de reparare a herniei este realizată laparoscopic. în locul unei incizii mari la nivel abdominal, chirurgul face câteva incizii mici, de 2-3 cm lungime. Instrumente flexibile tubulare (laparoscopul), unul dintre ele având ataşată o cameră miniaturală, sunt introduse prin incizie, penniţându-i chirurgului să vadă în interiorul abdomenului şi să ghideze ansa protruzionată înapoi în locul ei, iar apoi să repare ţesutul slăbit şi muşchiul. Pentru că au fost făcute incizii mici, procedura duce la o recuperare mai rapidă decât chirurgia convenţională.
Chirurgia laparoscopică presupune introducerea instrumentelor pe la nielul mai multor incizii de dimensiuni reduse. Cgirurgia traditională utilizează doar o incizie mare


Recuperarea 

Chirurgia herniilor este de obicei efectuată urmărind o externare cât mai rapida. După operaţie, veţi fi rugat să vă mobilizaţi cât de repede puteţi, de obicei după prima zi. Un grad redus de inflamaţie este frecvent, dar mulţi oameni merg înapoi la lucru după câteva zile. Recuperarea poate dura 1-6 săptămâni, în funcţie de tipul de intervenţie chirurgicală pe care aţi suferit-o, de complicaţii şi de ocupaţia dumneavoastră.
 Medicul vă poate sfătui să vă restricţionaţi orice activitate, însă este indicat să evitaţi sporturile de contact şi ridicarea unor greutăţi mari, timp ce cel puţin 3 săptămâni, pentru a permite inciziei să se vindece cum trebuie. Dacă observaţi înroşire sau disconfort în jurul locului unde s-a efectuat incizia, mergeţi la medic. Poate fi un semn de infecţie.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.