Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Cancerul de pancreas

Semne şi simptome
 • Câteodată nici unul
 • Durere abdominală, posibil iradiată în spate
 • Scădere a apetitului şi scăderea în greutate
 • Icter
 • Prurit
 • Greaţă şi vărsături
 • Sângerări intestinale
 Deşi cancerul pancreatic reprezintă numai un procent mic din toate cancerele din SUA, este a patra cauză de deces prin cancer. Motivul pentru care acest cancer are o mortalitate aşa de mare este faptul că frecvent este diagnosticat tardiv, el reproducând nici un semn şi nici un simptom până la atingerea unui stadiu avansat şi incurabil. Când semnele şi simptomele apar, cele mai frecvente sunt durerea abdominală, scăderea în greutate, îngălbenirea pielii şi a ochilor (icterul). Scăderea în greutate este importantă, fiind în medie de 13 kg. Icterul apare dacă tumora blochează duetul biliar comun.
Cancer pancreatic


Cauzele cancerului pancreatic 
Multe din motivele pentru care apare cancerul sunt neclare. Anumiţi factori pot creşte riscul.
 • Fumatul - fumătorii sunt de 2-3 ori mai predispuşi la cancer pancreatic faţă de nefumători.
 • Istoricul familial - cancerul pancreatic pare că are agregare familială
 • Vârsta - majoritatea persoanelor au între 60 şi 80 de ani atunci când sunt diagnosticate cu această boală.
 • Sexul - bărbaţii au un risc cu 30% mai mare de boală faţă de femei.
 • Rasa - negrii au probabilitatea mai mare să aibă această boală faţă de alte persoane de rasă diferită.   • Pancreatita cronică - unele studii sugerează că persoanele cu inflamaţie pe termen lung a pancreasului (pancreatită cronică) pot avea un risc crescut de a dezvolta cancer pancreatic.

Diagnostic
Pentru că pancreasul este localizat profund în abdomen, în spatele altor organe, este aproape imposibil pentru un doctor să simtă o formaţiune palpabilă atunci când examinează pacientul. Semnele posibile ale cancerului pancreatic la examenul fizic constau în sensibilitate abdominală, icter şi mărirea ficatului.
 Analizele care ajută la diagnosticul cancerului pancreatic sunt ultrasonografia endoscopică şi tomografia computerizată abdominală. Mostre de ţesut pancreatic pot fi obţinute prin biopsie în timpul unei ultrasonografii endoscopice sau prin biopsie ghidată prin tomografie computerizata. pentru mai multe informaţii despre aceste teste.
 Ocazional, o investigaţie denumită colangiopancreatografie retrogradă endoscopică poate fi de ajutor. Uneori, chirurgia exploratorie este necesară pentru stabi-lirea diagnosticului.

Cât de grav este cancerul pancreatic? 
Rata de supravieţuire în cancerul pancreatic este în general redusă. în momentul în care cancerul este identificat, el a metastazat. Supravieţuirea medie în cancerul pancreatic avansat este de 3 - 6 luni de la data diagnosticului.

Tratament 
In cazul în care cancerul este descoperit precoce şi este limitat la nivelul pancreasului, îndepărtarea unei părţi a pancreasului sau a pancreasului In întregime poate fi încununată de succes. Cea mai frecventă operaţie se numeşte procedura Whippie. Aceasta constă în scoaterea unei părţi din stomac şi a primei părţi a intestinului subţire împreună cu vezica biliară. Este o operaţie complexă şi dificilă care necesită o perioadă de recuperare lungă.
 Radio- şi chimioterapia pot fi folosite pentru creşterea duratei de supravieţuire, dar nu vindecă boala. Analgezicele sunt prescrise frecvent pentru a controla durerea. O altă opţiune este blocarea unui nerv {blocarea ganglionilor celiaci), prin care sunt distruşi nervii care se duc spre pancreas. Terapia cu enzime pancreatice poate fi de folos în reducerea malabsorbţiei şi a scăderii în greutate. Anomalii pancreatice congenitale Ocazional, problemele pancreatice pot să apară la naştere. Pancreasul anular Pancreasul inelar este o anomalie cu incidenţă rară, care constă într-un inel de ţesut pancreatic care înconjoară prima porţiune a intestinului subţire (duodenul) şi care poate pioduce ocluzie intestinala. Această afecţiune poate determina apariţia de simptome la copii şi mai rar la adulţi. Vă puteţi simţi extrem de plini după mese iar mai târziu pot să apară dureri în zona gastrică, însoţite de greaţă şi vărsături. Deoarece simptomele pot fi blânde şi tolerabile, mulţi oameni trăiesc ard întregi înainte să fie diagnosticaţi cu această anomalie. Datorită ocluziei intestinale, persoanele cu pancreas anular pot să prezinte complicaţii precum pancreatita sau ulcerul peptic. O dată diagnosticat cu această afecţiune, datorită potenţialului ei de complicaţii, este necesar ca problema să fie corectată chirurgical, Pancreas divisum Pancreas divisum este un defect congenital în care cele două părţi ale pancreasului nu mai cresc împreună. în consecinţă, pancreasul trebuie să dreneze secreţiile printr-un duet secundar de dimensiuni mai mici. Mulţi indivizi cu această anomalie nu prezintă semne şi simptome, dar unii dintre ei pot dezvolta inflamaţii ale pancreasului (pancreatite).

Un comentariu:

  1. Am 29 de ani și am fost diagnosticat cu cancer de sân, ușurință de tratament și o poveste similară, cu excepția primei mele acceptări ca respingere a medicamentelor pe bază de plante. Nu făceam parte din mișcarea Perseid și nu construiam relații cu niciunul dintre ei, ci doar credeam în funcționarea lor. Spun asta pentru că în timpul utilizării medicamentului pe bază de plante Dr. Itua am atestat acum că medicina pe bază de plante este reală, fitoterapia Dr. Itua vindecă cancerul de sân de care am suferit timp de 2 ani. Medicamentul pe bază de plante Dr. Itua este realizat din plante naturale, fără efecte secundare și ușor de băut. Dacă aveți același cancer de sân sau orice tip de boală umană, inclusiv HIV / SIDA, herpes, cancer ovarian, cancer pancreatice, cancer de vezică, cancer de prostată, glaucom., Cataractă, degenerare maculară, boală cardiovasculară, autism, boală pulmonară. prostată, Osteoporoză. Boala Alzheimer, cancer la creier, cancer esofagian, cancer de vezică biliară, boală trofoblastică gestațională, cancer la cap și gât, cancer intestinal, cancer la rinichi, melanom, mezoteliom, mielom multiplu, tumori neuroendocrine, limfom Hodgkin, cancer oral, cancer ovarian, cancer Cancer sinusal ,, Sarcom de țesuturi moi, cancer de coloană vertebrală, cancer de stomac, cancer testicular, cancer de gât, cancer tiroidian, cancer uterin, cancer vaginal, cancer vulvar.psoriazis, boli Tach, lupus, cancer endomertil, boli cerebrovasculare,
    Dementia.lung cancer, cancer de piele, cancer testicular, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSURI, HEPATITIS, FEMEIE / BĂRBAȚI INFERTILITATE, CONTACT EMAIL / WHATSAPP: Sau drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.