Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Cancerul colorectal (cancerul colonului şi rectului)

Testarea genetică 
Dacă aveţi istoric familial de cancer colorectal, puteţi fi candidat pentru analiza genetică. Un test sangvin poate ajuta la determinarea faptului dacă aveţi risc crescut pentru o formă ereditară de cancer colorectal. Cunoscând acest lucru, puteţi efectua mai multe teste screening şi probabil puteţi detecta precoce un cancer, în momentul în care şansele unui tratament eficace sunt bune. Insă testarea genetică are şi dezavantaje. Prezenţa unei gene defecte nu înseamnă întotdeauna că veţi face cancer, iar de asemenea faptul că nu aveţi această genă nu garantează că nu veţi face cancer. Este bine să luaţi în considerare şi impactul psihologic. Cum vă veţi împăca cu faptul că ştiţi că este posibil să faceţi cancer, în cazul în care acesta este rezultatul analizei genetice. Datorită acestui fapt, sfatul genetic este foarte importantă înainte de efectuarea analizei genetice.
Cancerul colonului si rectului
 
Semne şi simptome
 • Uneori nici unul
 • Sângerare rectală
 • Modificarea tranzitului intestinal
 • Durere sau crampe abdominale
 • Anemie neexplicată
 • Pierdere ponderală neexplicată

 Cancerul colorectal (cancerul colonului şi rectului) este una din cele mai comune forme de cancer ta bărbaţii şi femeile de vârstă adulta. în fiecare an, mai mult de 130 000 de americani sunt diagnosticaţi cu această afecţiune şi aproximativ 60 000 decedează datorită ei.
 O combinaţie complexă de factori, cum sunt stilul de viaţă, condiţiile ambientale şi factorii genetici, poate fi responsabilă. Cercetătorii consideră că majoritatea oamenilor au gene dormante care pot produce celule canceroase, Aceste gene rămân în stare inactivă până când sunt activate de un agent extern, cum ar fi o infecţie, tutunul sau poluanţii din alimente, aer sau apă.
 Cele mai multe cancere gastrointestinale se produc la nivelul colonului şi rectului, unde reziduurile alimentare se deplasează mai lent şi toxinele persistă mai mult timp. Riscul de cancer colorectal se pare că este mai mare în rândul indivizilor care mănâncă multe grăsimi animale şi cantităţi reduse de fructe şi legume proaspete. Riscul de cancer colorectal este de asemenea mai mare în rândul indivizilor care fumează, consumă cantităţi mari de alcool şi sunt inactivi din punct de vedere fizic.   Un procent redus din cancerele colorectale (5 - 10 %), sunt considerate a fi ereditare. Un tip de cancer moştenit este cancerul colorectal nonpolipozic ereditar (CCRNPE). Oamenii cu această afecţiune au 50% şanse de a transmite gena copiilor lor. Ei au de asemenea 80% şanse de a face un cancer colonie şi asta la o vârstă mai mică decât în mod normal. Altă afecţiune moştenită, denumită polipoza adenomatoasă familială (PAF) determină apariţia a sute, chiar mii de proliferări precanceroase de dimensiuni reduse la nivelul colonului şi rectului. Cancerul se produce aproape întotdeauna la nivelul unuia sau mai multor dintre aceşti polipi, de obicei între 30 şi 50 de ani.

Sunteţi o persoană cu risc? 
Următorii factori de obicei determină riscul de cancer colorectal.

Vârsta 
Aproximativ 90% din indivizii cu cancer colorectal au 50 de ani sau mai mult. Multe organizaţii de sănătate recomandă ca adulţi cu risc mediu Să intre într-un program de screening începând cu vârsta de 50 de ard. Screeningul mai precoce sau mai frecvent poate fi necesar dacă aveţi alţi factori de risc pentru cancerul coloiectal, ceea ce vă creşte riscul de a face această afecţiune.

Antecedentele personale sau familiale 
Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei are istoric de cancer colorectal sau dacă dumneavoastră sau un membru apropiat al familiei dumneavoastră a fost diagnosticat cu PAF, aveţi un risc mai mare decât media de a face cancer colorectal. Screeningul poate debuta înainte de vârsta de 50 de ani şi poate fi efectuat mai frecvent.

Grupul rasial 
Bărbaţii şi femeile de rasă neagră au risc crescut de cancer colorectal.

Antecedentele de boală inflamatorie a intestinului 
Un istoric îndelungat de colită ulcerativă sau boală Crohn a colonului creşte riscu! dumneavoastră pentru cancerul colorectal. Screeningul pentru acest cancer ar trebui început mai devreme şi efectuat mai frecvent.

Fumatul 
Cercetările arată rate crescute ale cancerului de colon în rândul oamenilor care fumează. Cu cit este mai lung timpul de când fumaţi şi cu cât mai multe ţigări consumaţi, cu atât mai mare este riscul.

Alimntaţia 
Oamenii care au o alimentaţie bogată în grăsimi, mai ales o alimentaţie care conţine multă carne roşie, cum ar fi carnea de vită, de porc sau de miel, au un risc crescut. O alimentaţie bogată în fibre a fost considerată mult timp o modalitate de a vă reduce riscul de cancer colorectal. Rolul fibrelor este totuşi controversat. Unele studii arată că fibrele nu protejează împotriva cancerului colorectal.

Activitatea fizică 
Oamenii care sunt inactivi tind să aibă risc crescut de cancer colorectai.

Diagnostic

Cancerul colorectai este din ce în ce mai frecvent depistat prin examinările de screening periodice. Sângerările rectale, modificarea tranzitului intestinal, pierdere ponderală neexplicată şi durerea abdominală pot fi şi ele avertizări asupra acestei boli. Dacă prezentaţi aceste semne şi simptome, medicul vă poate recomanda teste diagnostice cum sunt colonoscopia, sigmoidoscopia sau o ciismă cu bariu.
 Când cancerul este depistat, alte teste cum sunt analizele sangvine şi o tomografie computerizată pot fi efectuate pentru a determina dacă tumora s-a răspândit la ţesuturile din jur sau la alte organe.

Cât de grav este cancerul colorectal? 

Cancerul colorectai este a treia cauză de cancer ca frecvenţă la bărbaţi şi femei in SUA şi este responsabil de aproximativ 10% din decesele prin cancer. Când este detectat şi tratat într-un stadiu incipient, şansele de vindecare sunt mari. Ratele mortalităţii pentru cancerul colorectai au scăzut în ultimii 20 de ani, probabil datorită aplicării pe scară largă a screening-ului şi îndepărtării polipilor. Din păcate, mulţi oameni tot nu apelează la ajutor medical, chiar şi atunci când se produc astfel de semne de avertizare, cum sunt sângerarea rertală şi modificările tranzitului intestinal.

Tratament 

Tratamentul chirurgical este cel mai obişnuit tratament pentru cancerul colorectai. în aproximativ 50% din toate cazurile, tratamentul chirurgical poate vindeca această formă de cancer. în cazul în care cancerul este avansat şi răspândit, chirurgia poate să nu fie recomandată, cu excepţia situaţiilor în care poate ameliora obstrucţia sau sângerarea.
 Printre persoanele cu risc crescut de recurenţă a cancerului colorectai sau în cazul cărora cancerul a metastazat la ţesutul din jur sau la nod ulii limfatici, chimioterapia este adeseori recomandată după chirurgie. Radioterapia şi chimioterapia sunt uneori recomandate pentru cancerul colorectai fie înainte sau după tratamentul chirurgical. Medicamente cum sunt 5 fluorouraril (5FU, Adrurii), Ievamisol sau leucovorin (Wellcovorîn) pot reduce probabilitatea de recurenţă tumorală. Aceste medicamente cresc de asemenea supravieţuirea în rândul indivizilor al căror cancer s-a extins şi la nivelul nodurilor limfatici din vecinătate.
 Chimioterapia poate fi utilizată pentru a ameliora semnele şi simptomele şi pentru a prelungi supravieţuirea indivizilor al căror cancer s-a întins prea mult pentru ca tratamentul chirurgical să fie eficient.
In caz de obstrucţie sau sângerare, terapia laser poate fi utilă pentru ameliorarea semnelor şi simptomelor. Uneori, o obstrucţie poate fi îndepărtată prin amplasarea unui tub mic şi expandabil (stent) la nivelul unei porţiuni îngustate.

Un comentariu:

  1. Am 29 de ani și am fost diagnosticat cu cancer de sân, ușurință de tratament și o poveste similară, cu excepția primei mele acceptări ca respingere a medicamentelor pe bază de plante. Nu făceam parte din mișcarea Perseid și nu construiam relații cu niciunul dintre ei, ci doar credeam în funcționarea lor. Spun asta pentru că în timpul utilizării medicamentului pe bază de plante Dr. Itua am atestat acum că medicina pe bază de plante este reală, fitoterapia Dr. Itua vindecă cancerul de sân de care am suferit timp de 2 ani. Medicamentul pe bază de plante Dr. Itua este realizat din plante naturale, fără efecte secundare și ușor de băut. Dacă aveți același cancer de sân sau orice tip de boală umană, inclusiv HIV / SIDA, herpes, cancer ovarian, cancer pancreatice, cancer de vezică, cancer de prostată, glaucom., Cataractă, degenerare maculară, boală cardiovasculară, autism, boală pulmonară. prostată, Osteoporoză. Boala Alzheimer, cancer la creier, cancer esofagian, cancer de vezică biliară, boală trofoblastică gestațională, cancer la cap și gât, cancer intestinal, cancer la rinichi, melanom, mezoteliom, mielom multiplu, tumori neuroendocrine, limfom Hodgkin, cancer oral, cancer ovarian, cancer Cancer sinusal ,, Sarcom de țesuturi moi, cancer de coloană vertebrală, cancer de stomac, cancer testicular, cancer de gât, cancer tiroidian, cancer uterin, cancer vaginal, cancer vulvar.psoriazis, boli Tach, lupus, cancer endomertil, boli cerebrovasculare,
    Dementia.lung cancer, cancer de piele, cancer testicular, Lupus,, LEUKEMIA, VIRUSURI, HEPATITIS, FEMEIE / BĂRBAȚI INFERTILITATE, CONTACT EMAIL / WHATSAPP: Sau drituaherbalcenter@gmail.com/ +2348149277967

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.