Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Scăderea auzului la copii

scadere auz copil
Scăderea auzului poate fi datorată unei simple scăderi de atenţie a copilului sau poate fi asociată cu una dintre următoarele afecţiuni:
 • Lichid în urechea medie
 Cea mai frecventă cauză de scădere a auzului este cumularea de lichid în spatele timpanului, în urechea medie, care duce la diminuarea auzului în urechea respectivă. Acumularea de lichid se poate datora unei infecţii a urechii medii (otită medie).
 • Lezarea sau disfuncţia nervului auditiv 
 Bolile infecţioase sau malformaţiile congenitale ale nervului care transmite semnalele auditive pot provoca surditate. Scăderea auzului se poate datora, de asemenea, zgomotelor foarte puternice.
 • Auzul selectiv 
 Aceasta este o stare care apare la vârste diferite. Când copilul este concentrat asupra unui lucru sau nu este interesat de subiectul în discuţie, el poate crea impresia că este surd.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.