Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Parestezii sau furnicături în mână

Furnicături în mână - cauze, semne si simptome 

Paresteziile sau furnicăturile la nivelul unei mâini sunt adesea asociate cu una dintre următoarele afecţiuni:
ParesteziI

 • Traumatismele de plex brahial 
 Starea de slăbiciune, paresteziile şi furnicăturile pot apărea în braţ şi în mână. Acest tip de durere rezultă dintr-un traumatism al umărului care afectează reţeaua de nervi numită plex brahial.

• Sindromul de tunel carpian 
 Paresteziile şi furnicăturile pot apărea noaptea şi pot iradia spre braţ. Policele, indexul şi degetul mijlociu sunt cel mai frecvent afectate. De asemenea, poate apărea o stare de slăbiciune a mâinii.

 • Hernia de disc 
 Un nerv cervical compresat sau lezat poate cauza parestezii sau furnicături care iradiază mai jos de umăr la braţ, mână şi degete.

 • Accidentul vascular cerebral 
 Apar parestezii şi stare de slăbiciune în mână sau braţ şi sunt de obicei însoţite de alte simptome, de exemplu furnicături şi stare de slăbiciune musculară la nivelul feţei sau membrelor inferioare. Solicitaţi de urgenţă consult medical.

 • Neuropatia periferică 
 Puteţi simţi în ambele mâini sau picioare furnicături sau parestezii.

 • Disfuncţia nervului ulnar 
 Traumatizarea nervului ulnar la nivelul cotului produce parestezii sau furnicături de Ia cot până la nivelul degetului V şi o parte din inelar. Percuţia zonei respective produce o durere ascuţită. De asemenea, puteţi prezenta o slăbiciune în mâna respectivă.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.