Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Hemoragii gastrointestinale joase

Hemoragiile gastrointestinale joase, cum sunt cele rectale, pot fi alarmante. Adesea, sângerarea apare datorită unei probleme minore - de exemplu hemoroizii sau o fisură anală. Alteori, sângerarea poate atenţiona asupra unei afecţiuni mai severe, cum sunt ulcerul sau cancerul. Hemoragia gastrointestinală (digestivă) joasă este frecvent asociată cu una dintre următoarele afecţiuni:
hemoragia gastro-intestinala


 • Fisura anală 
 Sângerarea îşi are originea Ia nivelul unei mici rupturi de la nivelul ţesutului anal şi poate fi însoţită de durere anală. în mod tipic sângele este roşu aprins şi apare pe hârtia igienică sau pe vasul de toaletă, după eliminarea scaunului.

 • Polipii coloniei  
Formaţiuni de dimensiuni mici, care cresc în colon şi care pot sângera uneori. Sunt consideraţi leziuni precanceroase. Sângele roşu aprins poate apărea pe vasul de toaletă sau poate fi amestecat cu fecalele.

 • Cancerul colorectal 
 Sângele, de culoare maronie, poate fi amestecat cu fecalele sau poate apărea pe vasul de toaletă. Semne şi simptome asociate: modificări în eliminarea scaunului, crampe şi scădere în greutate.

 • Diverticuloza 
 Sângele poate fi amestecat cu fecalele sau poate apărea pe vasul de toaletă. Sângerarea poate fi masivă.

 • Infecţii gastrointestinale 
 Unele infecţii gastrointestinale determină crampe şi diaree sangvinolentă.

 ■ Hemoroizii  
 Hemoroizii reprezintă cauza cea mai frecventă de sângerare rectală. După eliminarea scaunului, sângele roşu-aprins se observă de obicei pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă. Sângerârile pot fi însoţite de prurit sau disconfort anal.

 • Boala inflamatorie a intestinului 
 Sângele poate fi roşu aprins sau brun închis şi amestecat cu fecalele. Alte semne şi simptome includ febră, crampe, diaree şi scădere în greutate.

 • Ulcerul peptic 
 Sângerârile de la nivelul tractului gastrointestinal superior fac ca scaunul să apară negru ca smoala. Poate fi asociată durerea chinuitoare la nivelul abdomenului superior, între ombilic şi stern. Durerea este mai severă când stomacul este gol. Ingestia de alimente poate ameliora temporar durerea.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.