Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Durerea de genunchi

Durerea de genunchi poate afecta mersul şi antrenamentul fizic. De obicei, este legată de una din următoarele afecţiuni:
Cauzele durerii de genunchi

 • Ruptura de cartilaj 
 Durerea apare frecvent după un traumatism în care articulaţia genunchiului a fost răsucită. Durerea apare când apăsaţi articulaţia. Poate fi însoţită de umflarea zonei respective.

 • Guta 
 Durerea este bruscă şi severă, şi se agravează când vă mişcaţi genunchiul. De obicei, genunchiul este umflat şi sensibil la atingere. Sunt necesare investigaţii de laborator pentru a diferenţia guta de o infecţie a genunchiului.

 • Artroza 
 La nivelul genunchiului se instalează un disconfort progresiv. Durerea se agravează în timpul mersului în poziţie ghemuită sau când staţi în picioare mai mult timp.
.
 • Tendinita patelară 
 Durerea este însoţită de umflarea şi sensibilitatea tendonului din spatele rotulei.

 • Entorsele 
 O ruptură (minoră sau severă) a unui ligament de la nivelul genunchiului determină dureri care pot fi asociate cu umflarea, redoarea şi pierderea stabilităţii articulaţiei. în general, entorsa apare în cazul unui traumatism al genunchiului.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.