Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Durerea de umăr

durere de umar cauze

Durerea care apare la mişcările umărului este adesea datorată unor probleme mecanice în articulaţia scapulo-humerală. Uneori, afecţiuni ale altor părţi ale organismului (vezi „Durerea de umăr asociată") pot provoca dureri de umăr. în aceste situaţii, mişcările în această articulaţie nu intensifică durerea. Durerea de umăr poate apărea în una dintre următoarele afecţiuni:

 • Dislocaţia 
 în general, durerea apare după un traumatism al umărului. Se ameliorează la repaus şi se accentuează la mişcări. Rotaţia externă a umărului - de exemplu, când înotaţi pe spate sau vă duceţi braţul la spate pentru a arunca o minge - poate determina capul humeral să iasă din cavitatea articulară a scapulei.

 • Umărul îngheţat 
 Simptomele includ durere şi sensibilitate la mişcarea umărului. Posibilităţile de mişcare ale umărului sunt sever limitate.

 • Artroza 
 Artroza articulaţiei scapulo-humerale este relativ neobişnuită. De obicei, durerea cedează la repaus şi se intensifică cu mişcarea. O senzaţie de scrâşnitură sau unele zgomote pot apărea la mişcarea umărului.

 • Traumatismul calotei rotatorilor 
 Este cea mai frecventă cauză de durere de umăr, în special la adulţii vârstnici. Durerea apare la mişcarea umărului, în special la ridicarea braţului deasupra capului sau la rotaţia internă a umărului. Durerea se poate extinde la partea superioară a braţului şi se poate asocia cu stare de slăbiciune în umăr.

Durerea de umăr asociata 


 Un număr de afecţiuni care apar în altă zonă a corpului decât umărul pot produce dureri care se manifestă în umăr. Acestea se numesc dureri de umăr asociate. Afecţiunile pot fi:

 • Iritaţia diafragmaticâ 
Durerea poate fi simţită în partea superioară a umărului şi se accentuează când se împinge în abdomen sau la inspirul profund. Diafragma este muşchiul în formă de cupolă, care separă cavitatea toracică de cea abdominală. Când acest muşchi este iritat, de exemplu în pneumonia de lob inferior, apare durerea în umăr.

 • Colica biliară
în plus faţă de durerea în partea dreaptă superioară a abdomenului, puteţi simţi o durere ca o lamă de cuţit în partea superioară a umărului.

 • Infarctul de miocard Durerea poate apărea în umărul stâng, alături de senzaţia de constricţie toracică, durere în baza gâtului, maxilarul inferior sau braţul stâng.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.