Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Dispneea

Dispneea (scurtarea respiraţiei) este frecventă după o alergare în ritm rapid, urcatul pe o stâncă abruptă sau orice altă activitate care necesită un efort. Dar când începeţi să prezentaţi dispnee fără o cauză evidentă, consultaţi imediat un medic. Dispneea poate fi asociată cu una dintre următoarele afecţiuni:
Dispnee cauze

 • Atacuri de panică şi de anxietate 
Episoadele bruşte de teamă intensă pot provoca reacţii fizice intense, de exemplu tulburări de respiraţie, înroşirea feţei, ameţeli, tahicardie, greaţă şi senzaţia că totul a scăpat de sub control.

 • Astmul bronşic 
Dificultăţile de respiraţie sunt adesea asociate cu senzaţia de constricţie toracică, wheezing şi tuse. Poate fi declanşat de alergeni, infecţii respiratorii, aer rece sau efort fizic.

 • Boala pulmonară obstructivă cronică 
 în plus faţă de dispnee, semnele şi simptomele acestei afecţiuni includ: torace „în butoi", wheezing redus şi, uneori, strângerea buzelor pentru a ajuta respiraţia.

 • Insuficienţa cardiacă congestivă 
 Alte semne şi simptome includ: stare de oboseală şi acumulare de lichide (edeme) în membrele inferioare şi trunchi.

 • Pneumonia 
 Dispneea poate fi însoţită de febră şi durere toracică atunci când inspiraţi profund. în mod tipic, pneumonia este însoţită de o tuse cu spută colorată.

 • Pneumotoraxul 
 Cele mai frecvente simptome ale acestei afecţiuni sunt durerea toracică brusc apărută şi dispneea.

 • Embolismul pulmonar 
 Pe lângă dispneea brusc instalată, puteţi prezenta tuse cu sânge şi durere toracică puternică la respiraţia profundă.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.