Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Durerea toracică

Durere in piept
Durerea toracică poate avertiza asupra unui atac de cord, dar poate apărea şi dintr-o serie de alte motive. Poate fi produsă de alte afecţiuni cardiace sau poate fi asociată cu afecţiuni pulmonare sau ale peretelui toracic. De asemenea, durerea toracică poate fi determinată de o tulburare gastrointestinală. Frecvent, durerea toracică este legată de una din următoarele afecţiuni:
 • Angina pectorală 
 Disconfort, senzaţie de constricţie sau de presiune la nivelul pieptului, determinate de deficitul de flux sangvin la nivelul muşchiului inimii. De asemenea, durerea poate fi resimţită la nivelul mandibulei, pe partea internă a braţului stâng, uneori în ambele braţe. Tipic, durerea sau disconfortul apar în timpul efortului fizic sau al unui stres emoţional puternic. La oprirea activităţii fizice sau o dată cu relaxarea, adesea simptomele se ameliorează.
 • Durerea localizată la nivelul peretelui toracic 
 Este un tip obişnuit, nepericulos de durere toracică, determinată de afectarea unui muşchi sau a unui cartilaj de la nivelul peretelui toracic. Presiunea digitală asupra zonei dureroase de Ia nivelul pieptului reproduce durerea.
 • Spasmul esofagian 
 Senzaţie de constricţie, presiune severă care apare sub stern, adesea după o înghiţitură mare de lichid rece sau acidulat. De obicei, durerea se ameliorează în câteva secunde. Dacă este prelungită, poate fi confundată cu un atac de cord.
 • Boala de reflux gastroesof agian 
 O senzaţie fierbinte, de arsură (pirozis), apare la nivelul abdomenului superior şi a părţii inferioare a toracelui, sub stern. Puteţi simţi şi un gust acru în gură. înghiţirea unui lichid antiacid sau mestecarea unor pilule antiacide, de obicei, ameliorează disconfortul.
 • Infarctul de miocard
 Durere severă sau presiune resimţită la nivelul pieptului, gâtului, mandibulei sau braţelor. Poate fi acompaniată de respiraţie dificilă, transpiraţii, greaţă şi vomă.
■ Pneumonia 
 Pneumonia asociază febră şi tuse prin care se poate elimina o spută colorată. Pot apărea şi respiraţie dificilă şi o durere toracică ascuţită provocată de respiraţia profundă.
 • Embolismul pulmonar
 încercarea de a inspira profund produce o durere toracică ascuţită. Aceasta poate fi acompaniată de scurtarea bruscă a respiraţiei şi de tuse cu sânge.
 • Fracturile costale 
 Fractura unei coaste poate apărea ca urmare a unui traumatism sau poate fi produsă de tuşea severă. Presiunea la nivelul coastei fracturate produce o durere intensă.
 • Zona zoster 
Simptomele pot debuta ca senzaţii de arsură sau prurit, furnicături sau durere asemănătoare unui junghi pe una din părţile laterale ale abdomenului. In mod tipic, durerea urmează traiectului unui nerv spinal, înconjurând coloana vertebrală. După 1-5 zile apar, în aceeaşi zonă, vezicule grupate.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.