Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Fisurile şi fistulele anale

Semne şi simptome
 • Dureri în timpul şi după defecaţie
 • Sânge roşu aprins în fecale sau pe hârtia de toaletă
Prezentare fuisura anala


Fisura anală 

 O fisură anală este o tăietură minoră a învelişului intern al canalului anal în zona adiacentă cocosului, scrotului sau vaginului. Porneşte la deschiderea anală şi se extinde în canalul anal.
 Dacă adăugaţi mai multe fibre în dietă şi folosiţi agenţi care să înmoaie şi să mărească conţinutul fecalelor, puteţi ajuta la vindecarea temporară a fisurilor anale. Dacă tăietura este adâncă, durerea poate fi mai intensa atât în timpul cât şi după trecerea fecalelor, datorită faptului că ţesutul afectat poate determina spasm la nivelul sfincterului anal. Din nou, adăugarea mai multor fibre, a agenţilor care înmoaie şi măresc volumul fecalelor va fi de ajutor pentru calmarea durerii. O baie caldă poate relaxa sfincterul muscular şi poate reduce spasmul muscular dureros. Pentru dureri severe medicul poate recomanda o cremă cu nitraţi sau un unguent cu nitroglicerină. Dacă alte măsuri eşuează, se efectuează de obicei o intervenţie chirurgicală minoră pentru a repara fisura.

 Fistula anală 

 Fistula anală este un pasaj tubular anormal între canalul anal şi piele, situat în jurul orificiului anal. O fistulă se produce în urma unui abces ano-rectal care a drenat pe această cale. De asemenea, se poate produce în urma inflamaţiei colonului inferior sau a unei operaţii anterioare care a implicat colonul inferior. Câteodată, o fisură anală sau un abces anorectal se datorează bolii Crohn.
 In fistulă se pot colecta puroi şi detritusuri, producând durere şi umflare. Acestea se drenează spontan şi semnele şi simptomele se remit înainte ca deschizătura să devină obstruată din nou.
 Tratamentul fistulei constă de obicei în realizarea unei incizii prin piele, grăsime sau musculatura din jurul traiectului fistulei, Acest lucru se realizează de obicei sub anestezie locală. Rana este lăsată deschisă şi de obicei se vindecă în 4-6 săptămâni. Abcesul poate fi drenat prin străpungerea pielii şi extragerea colecţiei de puroi.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.