Atentie! Informaţiile oferite de aceast blog nu înlocuiesc vizita la medicul dumneavoastră. Scopul acestei lucrări este de a vă ajuta să înţelegeţi mai bine diferitele afecţiuni, tulburări, teste şi tratamente, astfel încât să puteţi comunica mai eficient cu medicul dumneavoastră şi împreună să colaboraţi pentru menţinerea unei mai bune stări de sănătate.

Recomandări vaccinuri la adult

Vacin persoana adulta

Antivaricelos (VZV) - O serie de 2 doze pentru orice adult care nu a făcut boala sau nu a fost vaccinat împotriva ei.

 Antigripal - în fiecare an pentru persoanele de 50 de ani sau mai mult, ca şi pentru cei cu risc crescut de îmbolnăvire.

 Antihepatită A (Hep A) - O serie de 2 doze pentru cei care călătoresc sau pentru persoanele din categoriile cu risc înalt de îmbolnăvire.

 Antihepatită B (Hep B) - serie de 3 doze pentru persoanele cu risc crescut de îmbolnăvie, lucrătorii din serviciile de sănătate sau celor care ar putea fi expuşi contactului cu sânge sau lichide corporale infectate.

Antirujeolic, antiurlian, antirubeolic (MMR) - 1 sau 2 doze pentru adulţii născuţi după 1956 care nu au dovezi că ar fi făcut boala sau ar fi fost vaccinaţi împotriva ei.

Antimeningococic - O doză în cazul persoanelor cu sistem imun compromis şi a celor care călătoresc în anumite ţări. Studenţii din anul întâi prezintă risc crescut pentru infecţia meningococică şi ar trebui să aibă în vedere vaccinarea.

Vaccinul pneumococic polizaharidic (PPV-23) - Persoanele de 65 de ani sau mai mult, sau adulţii indiferent de vârstă care prezintă o afecţiune medicală ce creşte riscul infecţiei. Persoanele cu probleme de sănătate şi cei care au fost vaccinaţi pentru prima dată înainte de 65 de ani pot avea nevoie de o a doua doză.

Vaccinul antitoxic diftero-tetanic (DT) - Doze de rapel (amplificare) la fiecare 10 ani pentru populaţia generală şi cât mai rapid posibil în cazul unei răni adânci sau murdare.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.